Skara Vinterland

Från Studentwikin.se - För studenter i tiden
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Skara Vinterlands-loggan med myssloken Mysan
SUG-loggan

2013 anordnades för första gången en utlandsphest i Skara! SUG var reseföreningen som arrangerade denna tillställning som tog plats på SLU Campus i Skara. Då utbildningarna på SLU i Skara var på gång att flyttas till Uppsala under 2014/15 blev det att 2013 var första och sista året Skara Vinterland anordnades.


Temat för utlandsphesten 2013 var djur och jul - alltså djultema och lekarna var inspirerade av detta. På fredagskvällen var det en capsturnering och man kunde kunna välja att sitta i Smedjan eller i ett mindre utrymme för intag av alkohol och socialcaps efteråt. På lördagen var det lekar utomhus med ovanstående tema men möjlighet att sitta inne i Smedjan fanns fram till kl. 16. Sedan var det utomhusaktiviteter fram tills att det är dags för sittning. Det kommer att finnas ett litet inomhusutrymme som man kan sitta i om man vill dricka medhavd alkohol.


Loggan består av SUGs maskot myssloken Mysan.


Lokaler[redigera]

Smedjan

Huvudlokalen där majoriteten av alla inomhusaktiviteter ägde rum kallas för Smedjan. Smedjan ligger på SLU Skaras campus med nära gångavstånd till bankomater, pizzerior och systembolag - alltså allt en student kan komma att behöva under utlandsphest. Det är på bottenvåningen i Smedjan som capsturneringen och efterföljande umgänge var på fredagen, frukosten serverades lördag-söndag, caps och umgänge utspelades på lördags dagen samt sittningen på lördagskvällen med efterföljande pub utspelde sig. På övervåningen i Smedjan var en av de två sovsalarna och av förståeliga skäl var det inte denna som klassades som den tysta sovsalen...

Under fredagskvällen gick lättare mat att inhandla i Smedjan för resonabla priser, samma gällde i puben efter sittningen.

Garaget

Knappa tio meter från Smedjan fanns ett större garage där man kunde mysa in sig för caps och umgänge om man tröttnade på att vara ute och leka i snön. Det är även här man fick hålla till och dricka medhavd alkohol när det är sittning och under pubens öppettider på lördagen då det var strikt förbjudet att dricka medhavd alkohol i Smedjan under dessa tillställningar. Slogs rekord i hur många overallare som får plats på en liten yta? Kanske värt att nämna också är att denna lokal inte var uppvärmd och har betonggolv - myshögsmotivering?


Tysta sovsalen

Ungefär 50m ifrån Smedjan låg den andra sovsal, detta var den tysta sovsalen. Anledningen till att det är så är att den ligger i direkt anknytning till ett djursjukhus och djuren skulle inte stressas av vår närvaro. Därför skulle inte heller alkohol inmundigas i direkt anslutning till den tysta sovsalen eftersom det under inga omständigheter fick förekomma skräp och bortslängda alkoholbehållare på de ytor där de sjuka djuren rastas. Men annars var det en väldigt mysig sovsal med dushmöjligheter (INGEN BADPOOL TILLÅTEN. Ja vi tänkte på dig Rizzler)

Externa länkar[redigera]

<metakey>Skara Vinterland,Skara,SLU,SLU Skara, SUG<metakey>