Sjöslaget

Från Studentwikin.se
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Sjöslaget
namn på föreningeb
Grundat: 1993
Grundat: Stockholm
Arrangörer: Sjöslagsgruppen


Sjöslaget på Havet[redigera]

Sjöslaget startades av ett gäng pigga F.E.ST-are 1993 som med rätta tyckte det var skräp att föreningen inte hade något eget arrangemang att bjuda in sina vänner till.

De första två åren gick Sjöslaget av stapeln på M/S Baltic Star som har plats för lite drygt 300 personer. 1995 flyttade arrangemanget över till M/S Silja Europa där det hölls till 1998 då M/S Rosella (Viking Line) fick överta nöjet. Året efter var man dock tillbaka på Silja Europa för att år 2000 flytta till det fartyg som vi sedan huserade på till och med år 2007, dvs. M/S Silja Festival.

Nuvarande Sjöslagsamiral har varit med i många år. Att släppa universitetet var uppenbarligen lättare än att släppa Sjöslaget som är det roligaste som finns att ordna. Sjöslagsamiralens första år åkte 650 personer - år 2004 var det knappt 1700 personer som festade loss på Silja Festival (ja.. jag vet att det var typ 20 personer mer året innan, men av någon anledning fick vi lite färre platser).

1997 när nuvarande amiralen tog över var det 5-års jubileum och de första femårsmedaljerna delades ut. 2005 blev första året som någon åkte för 10:e gången... Cirkus 40 personer per år gör sitt 5:e Sjöslag och belönas traditionsenligt med medalj för den prestationen.

2006 var det återigen dags för att inför kryss 2 efter många försök och mycket trassel. Ca 150 personer åkte på en uppskattad kryss 2 som nu blir permanent och får växa till sig. Det verkar behövas då det varje år är ca 400 personer som står i kö för kryss 1.

2008 går vi över till ett större fartyg, Silja Galaxy och därmed går kryss 2 i graven igen. Det nya skeppet rymmer över 2 200 vilda studenter och är sprillans nytt.

2009 testar vi för första gången en vårkryssning, återigen ombord Silja Galaxy.

"Livbojen" (tidigare "Flytvästen") är såväl namnet på, som priset i vår traditionsenliga karaoketävling. Vinnande förening får äran att husera Livbojen under ett år och sedan se till att den kommer hel och ren till Sjöslaget där de också för försvara äran i tävlingen. Denna går vanligtvis av stapeln efter sista sittningen, se programmet för detaljer.

Arrangeras av Sjöslagsgruppen.

Externa länkar[redigera]