Phestverket

Från Studentwikin.se - För studenter i tiden
Hoppa till: navigering, sök
Phestverket
logo
Grundat: 2009
Grundat: Trollhättan
Skola: Högskolan Väst
Ordförande: Generaldirecteur: [Karaffen] (Emil Wreed) 18/~)
Aktiv förening? Ja


Phestverket från Trollhättan[redigera]

Phestverket är en reseförening från Trollhättan, anordnar resor till olika externphester runt om i studentsverige. Phestverket anordnar även Stjärtslaget tillsammans med VästSex som är Trollhättans Sexmästeri. Känns igen på sina gula västar med "televerksryggtryck"

Phestverkets historia[redigera]

Idén till Phestverket är det inte någon som riktigt kommer ihåg men det började med att Daniel "Tintin" Karlsson som senare blev den första Generaldirecteuren och Anders "Ernst" Gidlund, senare den första Underrättelsedirecteuren drömde om att starta ett utskott med "Televerks-orange" åveråler. Mycket snart ledde samtalet in på att det vore förstås häftigt att åka runt på alla externphester i vårt avlånga land i en av Televerkets gamla VOLVO 240. Ganska snart kom vi fram till att utskottet borde heta Phestverket och ägna sig åt att arrangera resor till just externphester.

Att arrangera resor till externphester hade de senaste åren oftast gjorts av VästSex, sexmästeriet i Trollhättan men många gånger hängde det på enskilda studenter att ordna med transport och bokningar samt inkassering av pengar. Ännu några år tidigare fanns det dock ett reseutskott i Trollhättan vid namn Barbapapa, men det var dessvärre sedan länge utdött. Phestverket var behövt.

En mörk kväll, tidigt våren 2009 samlades Tintin och Ernst på Lantmannavägen 14 tillsammans med Tommy "GHaKK" Larsen, Logistikdirecteur och Jonas "Plutten" Runsten, Arkivdirecteur och framåt småtimmarna var riktlinjer och ansvarsområden utstakade. Sedan dröjde det ett par veckor till innan vi fick ordning på den ekonomiska biten då vi tog in Katarina "Katten" Johansson som Finansdirecteur. Den första Ledningen hade sett dagens ljus.

Då alla i Phestverket redan hade åveråler och det poppade upp ett utskott, PUST ungefär samtidigt med orange åveråler så beslutades det att vi skulle ha gula (nåja!) västar istället.

Efter ett par lyckade resor under 2009 varav den första till Tjällossningen 2009, tätt följt av Absolut Gotland 2009 och sedan med stor framgång till Bonnaphesten 2009 (där hela 66 personer från Trollhättan slöt upp) införlivades även Stjärtslaget i Phestverkets verksamhet. En egen externphest på hemmaplan i februari varje år. Denna phest har sedan dess växt för varje år och är nu ett populärt resmål för studenter från flera andra lärosäten.

Hösten 2012 införlivades ännu en ny del av verksamheten i Phestverket då man förvärvade Hermans Hinkare, inklusive Hermans Hinkmärke och Häfvdivisionen.

Sedan den allra första Ledningen såg dagens ljus har det utökats och stuvats om lite bland posterna. För närvarande finns förutom Generaldirecteur, Underrättelsedirecteur och Logistikdirecteur även Donkdirecteur, Hinkdirecteur och en Ghettoputtare.


Externa länkar[redigera]