Jussifakulteten

Från Studentwikin.se
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Jussifakulteten
Grundat: 2003
Grundat: Borlänge
Skola: Högskolan Dalarna
Ordförande: Saknar styrelse
Aktiv förening? Ja

(JF har från 2018 bytt namn till Intromästeriet (IM) men har samma arbetsuppgifter som tidigare.)

Jussifakulteten (JF) är en arbetsgrupp som organiserar introduktionen för alla nya studenter vid Högskolan Dalarnas campus Borlänge. Gruppen består i stort sett alltid av aktiva studenter och är en del av Dalarnas Studentkår. Medlemmarna i JF byts ut varje år, nya JF rekryteras av kåren under höstterminen.

JF ansvarar för att planera och verkställa dels introt på höstterminen, men också det mindre introt på vårterminen (Winterweek).
Arbetsgruppen är också ansvarig för lekar och aktiviteter under det årliga evenemanget "PPP - Party Picnic Pub" i Borlänge.

Medlemmar i JF bär under sina evenemang vita overaller, istället för sin egen programoverall. De har också separata namn som JF, utöver sina egna ovvenamn. Namnen är i regel relaterade till årets tema. T.ex. JF Jake (Blues Brothers-tema), JF Bond (Bondtema), JF Ivy (Superhjältetema där JF valde skurknamn).

Fram till sent 2017 ansvarade JF för försäljning, beställning och färgning av overaller i Dalarna. Det var även JF som tog hand om och sålde de märken som kåren har i sitt lager, samt designade och beställde nya inför varje introduktion. Numera har ansvaret kring overaller och märken flyttats till sektionen DOPP - Dalarnas Ovve-Positiva Personer, som startades 2017.

Länkar[redigera]

https://www.facebook.com/jussifakultetenborlange/
https://www.facebook.com/IMBorlange