Faust

Från Studentwikin.se
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Faust
Grundat: 1992
Grundat: Umeå
Skola: Umeå Universitet
Ordförande:
Aktiv förening? Ja

Faust[redigera]

Faust är klubbmästeriet för Teknisk Fysik, Öppen ingång och Civilingenjörsprogrammet i Energiteknik, och vi verkar som en fristående undergrupp till F-sektionen.


Fausts historia[redigera]

I begynnelsen skapade Gud Umeå universitet på sex dagar.

På den sista dagen skapade gud Faust och ur ett av Fausts revben erhöll han studenten. Gud gav Faust många förmågor, bland annat förmågorna att festfixa, underhålla samt att partaja.

I Edens lustgård lät Gud Faust och studenterna festa tillsammans, åka pulka eller bara socialisera, allt detta gjorde de givetvis nakna. Edens lustgård var en perfekt plats med bäckar av brännvin och älvar fyllda till bredden med bayersk öl. Gud gav dock Faust ett villkor för få bo i denna perfekta värld. Villkoret var att inte röra Eilivs dunk, en plastbehållare som befann sig i ett stort äppelträd i mitten av Edens lustgård.

Faust kunde hålla sig ifrån denna dunk relativt länge, men efter ett tag blev Faust trötta på bayerskt öl och brännvin, de suktade efter något lite starkare och med mer hemgjord karaktär. Detta begär blev med tiden för stort och Faust klättrade upp i trädet och drack ur den förbjudna dunken.

Gud blev rasande och kastade ut Faust och alla övriga studenter från Edens lustgård. Gud tog ifrån Faust deras exceptionella förmågor och blygheten smög sig på hos studenterna, de kände sig helt plötsligt alldeles för nakna.

Studenterna var givetvis mycket arga på Faust för att de hade orsakat denna enorma vrede hos Gud, och Faust funderade på ett sätt att nå förlikning. Man kom snabbt med en snilleblixt, studenterna formligen skrek efter något att ha på sig och vad vore bättre än ett plagg som täckte hela kroppen och som var bra att festa i? Faust skapade detta plagg som efter ett tag började kallas för ”overall”. Studenterna blev överförtjusta och alla gamla tvister föreföll vara lösta.

Men Faust saknade sina förmågor, studenterna ville inte längre gå på deras fester och Faust däckade numera efter att bara ha druckit någon enstaka sjua.

Det var här djävulen kom in i bilden. Djävulen smög sig på Faust när de var som mest sårbara, de satt ensamma i en capsring på 3G och grät tillsammans över sin misär. Djävulen gick fram till dem och gav ett förslag som Faust inte kunde säga nej till. Förslaget gick ut på att Djävulen gav tillbaks dessa underbara förmågor som Gud tagit ifrån Faust, den enda haken med det hela var att djävulen fick ta hand om Fausts själ i livet efter detta. Sagt och gjort, Faust kunde inte motstå förslaget på grund av deras enorma saknad efter förmågorna.

Efter den dagen har Faust, med en viss djävulsk touche, ordnat utomordentligt bra arrangemang för Umeås studenter, och det är något som de tänker fortsätta med…