Caps Piraterna

Från Studentwikin.se - För studenter i tiden
Hoppa till: navigering, sök
Caps Piraterna
logo
Grundat: 2014 april 18
Grundat: LTH Campus Helsingborg
Skola: BTH Campus Carlscrona, HKR Kristianstad, Stockholms Universitet
Ordförande: Captäín Caps
Aktiv förening? Ja


Föreningen

Caps Piraterna grundades i Helsingborg som dess första studentsociala Kvasiförening och reseförening med målet att utöka ohvvekulturen i helsingborg, lära folk Capsa och få med studenterna på Uthlandsphäster till andra campus runt om i detta avlånga land. Numera är föreningen verksam i flera olika städer så som Helsingborg, Carlscrona, Kristianstad, Stockholm. Det officiella namnet för aspiranterna är "Matroser" som åker med på olika äventyr innan de blir fullvärdiga Pirater.

Caps Piraterna använder sig utav ett antal interna regler när de capsar, två utav reglerna är att så fort någon ropar tillräkligt högt "Matros Caps!" så måste alla matroser resa på sig, byta plats med varandra. Den som blir sist sittande ska tömma det den har nu framför sig.

Finns det en Caps Pirat på plats så finns det alltid möjlighet till den ädla sporten Caps. Då varje medlem och asp måste alltid ha med sig glas och kapsyler till varje anordnad uthlandsphäst, dessutom måste dessa individer tacka Ja till delta i caps minst 1 gång per fest vid vaket tillstånd.

Ett utav grundkraven för att kunna bli Matros (aspirant) är att ha deltagit i Caps Piraternas lag på minst en uthlandsphäst.

Föreningens motto är på latin och lyder: "Et Abominabitur Vos Adepto Nihil Bibe", vilket slarvigt översätts till engelska "Drink what you can get and puke nothing back".

Medlemmarna

Föreningen består för närvarande utav 13 Pirater och 4 Matros(er).

Fullvärdiga Pirater med invigninsår:

År Namn
2014 Captäín Caps, Ztürhman.
2015 Gruhmfy Türtle, Shell-Åwwh, Piggeläns.
2016 Mama Caps, Fluffig Pirat, ChAAARRmy.
2017 Røøhskægg, MilKtank.
2018 Ginny, M/S Booty, Seaweed.
2019
2020
2021
2022
2023

Tryckta Märken

Externa länkar