Invasion Dalarna

Från Studentwikin.se
Hoppa till: navigering, sök

Historia[redigera]

Invasion Dalarna, av sin samtid kallat det stora kriget eller fylleslaget, är en militär konflikt som kommer att inträffa den 19 oktober 2012 och upplösas den 21 oktober 2012 i Dalarnas explosivaste område, Borlänge.

Krigare, rebeller, föreningar, fyllesvin, och övriga deltagare från Svea Rikes alla hörn ansluter sig till ett stort slag där de krigar om den ärofyllda vinsten.

Under Falukorvskongressen år 2009 grundades tanken om ett slag på hemmaplan för dalarnas elitförband av studenter. Efter många nätter på en så kallad bortaplan skapades föreningen iDalarna och nu började upprustningen inför krig.

Tidigt 2010 formades sakta men säkert en stab av generaler och en rad spänningar mellan rikets föreningar framträdde. På många håll pågick redan flertalet upprustningar i landet. Bland annat önskade Team Stockholm revansch efter nederlaget mot DaSE under Dunder_och_Brak i kriget om jättesnigeln 2009, GRIS och Örebrew konkurrerade i kolonial- och flottfrågor, medan Sundsvall och Östersund hade meningsskiljaktigheter angående hur Medelpad skulle delas mellan dem. Dessa samt flertalet andra dispyter ledde till de flera slagen 2009-2010 som omedelbart föregick Invasionen.

Invasionen har sin direkta bakgrund i den tävlingsinstinkt som fyller rikets studenter och har olikt första världskriget inget alls att göra med Skotten i Sarajevo, då den 28 juni år 1914 den serbiske nationalisten Gavrilo Princip sköt ihjäl den österrikiske ärkehertigen och habsburgske tronföljaren Franz Ferdinand och dennes hustru grevinnan Sophie von Chotek på en gata i Bosniens huvudstad Sarajevo.

Detta var dock inte en isolerad företeelse, utan hade föregåtts av ökad militär aktivitet och misstänksamhet och alliansbyggen mellan ett flertal av deltagarna i vad som snart skulle bli Invasion Dalarna.

Invasion dalarna har inte förekommit sedan 2010 och verkar nu vara en resa som gått i graven.