CNaS

Från Studentwikin.se
Hoppa till: navigering, sök
CNaS-kalmar.jpg

Calmar Naturvetenskapliga Studentförening (CNaS) bildades år 1983 och är därmed Kalmars äldsta studentförening. CNaS är studentföreningen för de som studerar vid den naturvetenskapliga institutionen på Linnéuniversitet i Kalmar. Våra medlemmar läser allt från enstaka kurser, ettåriga College-året (även kallat basår) eller längre program som leder till examen som exempelvis optiker, miljöanalytiker eller farmaceut.

CNaS är en ideell förening som arbetar för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Detta innefattar allt från studierelaterade frågor, programbevakning och olika typer av festligheter. En av CNaS uppgifter är även att se till att våra medlemmar har ett stimulerande liv vid sidan av studierna. Detta gör vi bland annat genom att anordna en två veckor lång introduktion för de nya studenterna. Utöver introduktionen anordnar vi sittningar, CAPS, pyssel- och spelkvällar och annat skoj.


Maskot[redigera]

Föreningens maskot (som även ses på föreningens logotyp) är grodan kjelle.


Styrelse[redigera]

CNaS styrelse består liksom våra medlemmar utav studenter vid den naturvetenskapliga institutionen. Styrelsen väljs utav våra medlemmar på årsmötet som sker i början av vårterminen varje läsår.
Styrelsen består utav:

- Ordförande
- Vice Ordförande
- Sekreterare
- Sexmästare
- 1-2 Sexmästarassistenter (detta varierar år till år beroende på intrese )
- Kassör
- Informationsanvarig
- Socialt Ansvarig
- Jobbaransvarig (Lagledare för CNaS's jobbarlag på Calmare Studentpub)
- Utbildningsbevakare

Extern Länk[redigera]

CNaS hemsida: http://www.cnas.se/